Lasnamäe Tööstuspargi kinnistud leidsid ostjad

Tallinna linnavalitsus otsustas tänasel istungil nõustuda AS-ile Lasnamäe Tööstuspark kuuluva kaheksa kinnistu müümisega kokku 28,7 miljoni krooni eest.

Linnavalitsus nõustus kaheksa kokku 51 399 m2 pindalaga kinnistu müümisega koguhinnaga 28 722 098 krooni.

Ühtlasi nõustus linnavalitsus kahele kinnistule hoonestusõiguse seadmisega. Kokku 25 061 m2 pindalaga kinnistute hoonestusõiguse tasu kolme esimese aasta eest on kokku 3 759 150 krooni. Kolme aasta möödudes avaneb hoonestusõiguse omajal võimalus kinnistud 11 277 450 krooni eest välja osta.

Tallinna Linnavolikogu 29. aprilli 2004. aasta otsusega asutatud AS-i Lasnamäe Tööstuspark põhiülesanne on tööstuspargi infrastruktuuri rajamine, kruntide võõrandamine tööstuspargis arenduskrunte soovivatele firmadele ning järelevalve teostamine tööstuspargi arendamise üle. Asutamisel andis Tallinna linn Aktsiaseltsile üle 24 krunti turuväärtusega 35,26 miljonit krooni.

Kruntide müügist saadud rahaga finantseeritakse tööstuspargi infrastruktuuri väljaehitamist. Kruntide ostjad selgitati välja arenduskonkursi ja enampakkumise teel.

Infrastruktuuri valmimise tähtaeg on mai-juuni 2006. Selleks ajaks peaksid olema lõppenud konkursid tööstuspargi ülejäänud kinnistute või hoonestusõiguste müügiks. Seejärel jääb AS-i Lasnamäe Tööstuspark ülesandeks arendajate äriplaanide täitmise kontroll ja kõrvalekaldumiste korral sanktsioonide rakendamine.

Оставьте отзыв или комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.