Lasnamäe saab Rakise tänava

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil kahele uuele tänavale nime andmise, eelnõude kohaselt hakkavad need kandma nimesid Korese tänav ja Rakise tänav.

Korese tänav tekib Haabersti linnaossa Vismeistri asumisse vastavalt Saviliiva tn 8 kinnistu ja lähiala detailplaneeringule, ühtlasi pikendatakse vastavalt detailplaneeringule olemasoleva Veerise tänava kulgu, teatas Raepress.

Rakise tänav rajatakse Lasnamäe linnaossa Sõjaväe asumisse vastavalt Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringule.

Tallinna kohanimede määramise korra kohaselt määrab tänavale, nende analoogidele ja asustusüksusest väiksematele nimeobjektidele nime linnavalitsus nimekomisjoni seisukoha ja linnaosa valitsuse kooskõlastuse alusel.

“Saviliiva tn 8 kinnistu ja lähiala detailplaneering näeb ette Veerise tänava ja Saviliiva tee ühendustee loomise, seega on tarvis rajatavale ühendusteele uus nimi määrata. Uue tänava nime osas tuli vabade ajalooliste nimede puudumisel teha valik mulla ja selle koostisosade rühmateemast,” märkis nimekomisjon.

Arvestades Lõimise tänava ja Veerise tänava nimesid, pidas komisjon sobivaimaks Korese tänava nime, mis nende olemasolevate nimedega hästi riimub. Korese ja Veerise on omavahel seotud ka tähenduslikult, kuna veeris on üks korese osadest.

Lasnamäe linnaosas Sõjamäe asumis tekib Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringule vastavalt uus Betooni tänavalt algav tänav. Nimekomisjon otsustas ajalooliste kohanimede puudumisel uue tänavanime valida piirkonnas kasutusel olevast ehitusmaterjalide nimerühmast.

Lasnamäe linnaosa valitsuse ettepanekul otsustati Rakise tänava nime kasuks, mis on nimekomisjoni hinnangul lisaks temaatilisele sobivusele ka tänavanimeks sobiliku kõlaga.

Оставьте отзыв или комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.