Suri ajaloolane Robert Nerman

Robert Nerman. 10.02.1946+01.02.20151. veebruaril suri tuntud Eesti arhitektuuri- ja linnaajaloolane Robert Nerman, teavitas teisipäeval rahvusringhäälingu uudisteportaal.

1946. aasta 10. veebruaril sündinud Robert Nerman lõpetas 1978. aastal Tartu Ülikooli ajaloo eriala.

1970. aastatest alates töötas Nerman erinevatel ametikohtadel, mis puudutasid Tallinna arhitektuuri ja ajalugu. 1974–84 oli ta Tallinna Arhitektuurimälestiste Kaitse Inspektsiooni kunstiajaloolane, 1984–90 Projekteerimisinstituudi Kommunaalprojekt ajaloolane, 1991–92 AS-is Vana Tallinn ajaloolane, 1992– OÜ Tallinna Eeslinna Uurimisbüroo ajaloolane.

Nermani peamised uurimisvaldkonnad on olnud puitarhitektuur, Tallinna ajalugu, eeslinnade ja linnajagude kujunemine ning kultuurilugu ja kaitse. Ta on avaldanud 14 raamatut, s.h. raamatut “Lasnamäe ajalugu”, sadu artikleid ning osalenud erinevate teatmeteoste koostamisel. Samuti tunti teda kui linnaajaloo ja Tallinna eeslinnade uurimise populariseerijat.

2001. aastal anti talle Valgetähe medaliklassi teenetemärk.

Поделись с Другом!

Оставьте отзыв или комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.